JEVI-Hygiëne

Voor uw hygiëne staan wij garant.

Ongediertebestrijding en Preventie met een professionele aanpak.

Home > Ongedierte > KakkerlakkenEr zijn wel honderden soorten kakkerlakken . In Europa kunnen we vooral de Amerikaanse, de Duitse en de Aziatische kakkerlakken vinden (zie foto's). Uiteraard hebben we voor elke soort aangepaste bestrijdingsmogelijkheden.

Kakkerlakken hebben een eironde en verticaal afgeplatte lichaamsvorm en zijn meestal goed gecamoufleerd, doorgaans bruin tot zwart. Sommige tropische soorten zijn meer bont gekleurd zoals rood en geel, of ook wel groen. Ze kunnen vaak zeer snel lopen en veel soorten kunnen vliegen. Kakkerlakken zijn alleseters. Sommige soorten kunnen tien tot veertig dagen zonder eten.

Kakkerlakken hebben een snelle voortplanting. In plaats van eieren kunnen we bij kakkerlakken spreken van eipakketjes. De hoeveelheid kakkerlakken in een eipakketje is soortspecifiek. De snelheid van ontwikkeling hangt af van de omgeving, de temperatuur en het voedselaanbod. Een vrouwelijke kakkerlak draagt gemiddeld ongeveer dertig kakkerlakken in een eipakket die na 3 à 5 weken van het lichaam worden afgezet. Deze grote hoeveelheid kakkerlakken in een eipakket in combinatie met het lang zonder eten kunnen zorgt ervoor dat we al snel kunnen spreken van een plaag.

Hoewel kakkerlakken zelf voor de mens onschadelijk zijn, kunnen ze bacteriën en ziektes overbrengen door van voedsel te eten, er hun behoefte op te doen of er overheen te lopen.

Onze oplossing:

Voor dit soort ongedierte voorzien wij minimum 2 behandelingen, met een tussenpauze van minimum 6 weken.
Bij de initiële behandeling worden de indringers zelf bestreden, de daaropvolgende dient om eventuele nakomelingen van achtergebleven eitjes te extermineren.


Insectenmonitor

Verdelgingsgel

Verdelgingsmiddel