JEVI-Hygiëne

Voor uw hygiëne staan wij garant.

Ongediertebestrijding en Preventie met een professionele aanpak.

Home > Ongedierte > Mijten en tekenTeken vormen een orde van geleedpotige parasieten die behoren tot de klasse der spinachtigen.

Teken leven van het bloed van gewervelde dieren: ze bijten zich vast in de huid en laten zich na een bloedmaaltijd, die enige uren tot dagen duurt, weer vallen. Teken kunnen verschillende ziekten overbrengenen zijn ,na muggen, de belangrijkste verspreiders van pathogenen. Tekenbeten zijn meestal niet pijnlijk en worden vaak alleen opgemerkt doordat men de teek in de huid ziet zitten.
Zowel vogels, reptielen en verschillende zoogdieren. De bekendste Europese teek, die tevens een overbrenger is van de lymeziekte en van de FSME, is de schapenteek.
Mijten zijn kleine geleedpotigen met een lichaam dat niet duidelijk in twee of drie geledingen is gedeeld. Samen met de teken vormen ze de orde Acarina.

Verreweg de meeste mijten zijn met hun grootte van minder dan 0,1 tot 1,0 mm met het blote oog niet of nauwelijks zichtbaar, hoewel sommige soorten wat groter zijn. De bekende huisstofmijt bijvoorbeeld meet ongeveer 0,2 mm.
In het algemeen heeft een mijt acht poten. Een uitzondering hierop wordt gevormd door enkele zeer jonge vormen en enige zeer gespecialiseerde soorten.

Men onderscheidt meer dan 45.000 soorten in 546 families waarvan er ca. 2500 in het water leven en 10.000 parasitair zijn. Ze verschillen in lichaamsvormen en leefwijze soms sterk van elkaar. De wijfjes leggen eieren waaruit jongen tevoorschijn komen. Deze jongen hebben in het eerste larvestadium soms slechts 6 poten. Mijten eten onder andere dode dieren, planten of rottende stoffen. Roofmijten leven vaak van andere mijten en worden wel in de kastuinbouw als plaagbestrijding ingezet. Enkele soorten veroorzaken ziekten bij mens en dier en het besmet zijn met mijten wordt acariose genoemd.

Onze oplossing:

Voor dit soort ongedierte voorzien wij minimum 2 behandelingen, met een tussenpauze van minimum 6 weken.
Bij de initiële behandeling worden de indringers zelf bestreden, de daaropvolgende dient om eventuele nakomelingen van achtergebleven eitjes te extermineren.


Poederspray

Verdelgingsmiddel