JEVI-Hygiëne

Voor uw hygiëne staan wij garant.

Ongediertebestrijding en Preventie met een professionele aanpak.

Home > Ongedierte > MuizenDe naam muis wordt gebruikt voor allerlei kleine zoogdieren, in het bijzonder de huismuis, maar ook vele andere soorten, vooral knaagdieren. In de taxonomie worden "muizen" en "ratten" niet als aparte groepen gezien, ondanks dat ze wel vaak zo ingedeeld worden. Over het algemeen wordt de naam gebruikt voor kleinere dieren met een lange staart.

Er zijn heel wat soorten muizen. De muizen die in Europa voor een plaag kunnen zorgen zijn: huismuizen, dwergmuizen, bosmuizen, woelmuizen en slaapmuizen. Uiteraard hebben wij bestrijdingsmogelijkheden aangepast aan de soort.

De muis plant zich razendsnel voort. Hij kan zich het gehele jaar door voortplanten, meerdere nesten krijgen met een groot aantal worpen, en jongen zijn al na enkele weken geslachtsrijp. Het vrouwtje kan vijf tot tien keer per jaar jongen werpen met drie tot twaalf jongen per worp. Men kan dus al snel spreken van een ongedierteplaag.

In landbouwgebieden in Europa is er een geboortepiek in mei en juni, in stedelijke gebieden plant de muis zich het gehele jaar door voort.

Onze oplossing: